Top Entries Of Klm Frequent Flyer Programma Who Is, Partners With Full Color

Who is, partners with, Klm frequent flyer programma

More galleries about Top Entries Of Klm Frequent Flyer Programma Who Is, Partners With Full Color

Top Entries of Klm Frequent Flyer Programma Full Color - Vinden jullie het o.K.Niet vreemd dat je wel de degree miles magazine meenemen naar het volgende jaar, maar niet je qualifying flights? Mocht je fifty five vluchten maken, dan neem je er dus geen 25 mee, zodat je het volgende jaar weer minder kans maakt om platinum te worden. Met je degree miles boven gold, heb je dan wel een goede kans. Voor de europese reiziger, zoals ikzelf, is dit niet echt klantvriendelijk. Het aantal vluchten en het aantal level miles om een repute te behalen zullen echt wel gekoppeld zijn aan elkaar om dit in evenwicht te houden. Waarom dan niet alle regels? Enig idee waarom klm deze regel niet uitbreid voor de qf’s?.

Dat zijn four vluchten dus 4 segmenten. Je kan zeggen dat elk vluchtnummer één section is. Niet altijd is elke take-off/touchdown combinatie één segment. Bijvoorbeeld als je van schiphol naar jakarta vliegt, met een tussenlanding in kuala lumpur is dat één vluchtnummer dus maar één section.

Als je een economy consolation stoel koopt is dat geen aparte boekingsklasse. Je krijgt de gewone miles voor je financial system magnificence ticket. Koop je een improve naar commercial enterprise elegance (of premium economic system bij air france) tegen een aanbiedingstarief (bijvoorbeeld in de lounge, bij de kiosk of on-line take a look at-in) dan krijg je o.K.Alleen maar de miles voor je originele financial system price tag.

Mocht je minimaal 2 keer consistent with jaar met klm/skyteam reizen, dan loont het toch je aan te melden voor flying blue. Je zal dan niet snel een free of charge ticket verdienen of status behalen, maar met een paar jaar kun je er toch voordeel uit halen. En bovendien is het helemaal free of charge! Bovendien krijg je korting op de kosten voor het meenemen van ruimbagage als je binnen de europa economy vliegt.

@flying dutchboy, in principe klopt jouw uitspraak over qualifying flights in line with phase. Echter, permit goed op dat de vluchten (met name van airfrance) überhaupt wel award miles geven. De, in het bovenstaande verhaal genoemde, ‘mini’ fares zijn op de klm website online niet als zodanig herkenbaar. Een aantal vluchten die ik heb gemaakt van amsterdam, via cdg naar lissabon werden (en worden nog steeds) niet herkenbaar als mini fare aangeboden. Alleen door vlak voor het afrekenen de tafiefvoorwaarden te checken, kom je er achter dat deze vluchten 0 award miles geven en dus o.K.Geen qualifying flights opleveren. Daarnaast komt het alrightvoor dat een phase door een niet-skyteam partner wordt uitgevoerd, waardoor dat section dus o.K.Geen qualifying flight is. Dit overkomt mij regelmatig als ik met czech airways van amsterdam, through praag, naar minsk vlieg. Het 2e section wordt dan uitgevoerd door belavia: een associate van czech airlines, maar niet van skyteam. Ik heb geleerd om bij elke boeking, vóór het afrekenen de tariefvoorwaarden goed te checken om er zeker van te zijn dat mijn vluchten meetellen voor mijn fb popularity niveau. En very welldat maken de airways zo moeilijk mogelijk; een tariefklasse wordt in de voorwaarden vaak niet één 1 letter aangeduid, maar met een aantal: bijvoorbeeld xar20nl9. Hierbij is de eerste letter (in dit geval dus x) de juiste tariefklasse. En became het maar zo simpel: bovenstaande tariefklasse is toevallig van airfrance en de nine aan het eind geeft aan dat het hier om een ‘mini’ fare gaat … dus krijg je alsnog géén award miles en dus geen qualifying flights. Deze informatie is voor de reiziger overigens nergens te vinden … dit heb ik geleerd van de flying blue helpdesk als ze mij weer eens moesten uitleggen waarom ik geen award miles bijgeschreven kreeg na een vlucht met een skyteam partner.